Náš vlastní program udržitelnosti, Program pro farmáře Lindt & Sprüngli, nám umožňuje sledovat naše kakaové boby zpět k pěstitelům. To nám umožňuje podporovat farmáře, jejich rodiny a komunity přímo na místě podle jejich specifických místních potřeb.
Vysoce kvalitní kakaové boby jsou srdcem našich čokolád
V Lindt & Sprüngli dbáme na výběr kakaových bobů, které jsou dále využity k produkci finálních čokoládových potěšení. To znamená, že produkujeme od "bobů k tabulkám". Opravdový dopad na lokální podmínky můžeme udělat pouze v případě, že víme, odkud kakaové boby pochází, kdo je vypěstoval, a jak byly šlechtěny. Proto jsme vyvinuli náš vlastní program udržitelnosti pro kakaové boby - Program pro farmáře Lindt & Sprüngli.
Jsme hrdí na to, že v našich čokoládách používáme kakaové boby z našeho farmářského programu. Od roku 2020 pochází 100 % našich kakaových bobů z vysledovatelných zdrojů, které jsou externě ověřovány nezávislou třetí stranou. Jedná se o významný krok směrem k našemu cíli získávat do roku 2025 všechny kakaové produkty (boby, máslo, prášek) prostřednictvím programů udržitelnosti.
NÁŠ ZÁVAZEK
Udržitelný řetězec
Od roku 2020 pochází 100 % našich kakaových bobů z vysledovatelných zdrojů, které jsou externě ověřovány nezávislou třetí stranou.
Máme široký dosah
V zemích, odkud pochází kakao, je více než 91 000 pěstitelů kakaa součástí našeho Farming Programu.
Jsme oddaní
Každoročně investujeme více než 10 milionů amerických dolarů do Programu pro pěstitele
Náš farmářský program podrobně
Program pro farmáře Lindt & Sprüngli se skládá ze čtyř pilířů
Pilíř 1 - Sledování našich kakaových bobů
Pilíř 2 – Školení našich farmářů
Pilíř 3 – Investice pro zemědělce a komunity
Pilíř 4 – Nezávislé ověřování našeho programu
Více informací o krocích, které podnikáme pro zlepšení života našich farmářů, jejich rodin a komunit, najdete na webových stránkách našeho Programu pro farmáře.
Od roku 2008 společnost Lindt & Sprüngli postavila nebo zrekonstruovala celkem 41 škol, z nichž má prospěch přibližně 5 500 dětí.
BEZPEČNÝ ZDROJ K ČISTÉ VODĚ
Podpora pro farmáře a jejich rodiny
V rámci farmářského programu Lindt & Sprüngli s pěstiteli kakaa spolupracuje téměř 600 terénních pracovníků, kteří se své práci nadšeně věnují
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Náš závazek k lepším zítřkům
UDRŽITELNÉ KAKAO
Do roku 2025 bude z našeho programu na podporu udržitelných zdrojů vynaloženo 80 % výdajů na pořízení surovin a obalových materiálů. Ty představují významné riziko pro udržitelnost.
BEZ ODLESŇOVÁNÍ
V roce 2025 bude celý náš kakaový řetězec osvobozen od odlesňování
UDRŽITELNÉ ZDROJE
80 % našich výdajů na nákup surovin a obalových materiálů, které nesou významná rizika pro udržitelnost, je pokryto v rámci programu udržitelného získávání zdrojů.
SNÍŽENÍ
MNOŽSTVÍ ČOKOLÁDOVÉHO ODPADU
V roce 2025 budeme produkovat o polovinu méně odpadu na každou vyprodukovanou tunu
ŽENY VE VEDENÍ
V roce 2025 budou ve vedoucím vedení z 40% ženy
CO2 A KLIMA
Zavázali jsme se definovat vědecky podložený cíl (zahrnující oblast působnosti 1, 2 a 3) s cílem dosáhnout v dlouhodobém horizontu čistých nulových emisí, který bude oznámen nejpozději v roce 2023.
SNÍŽENÍ
SPOTŘEBY VODY
Do roku 2025 usilujeme o 10% snížení spotřeby komunální vody odebrané v našem výrobním procesu na jednu vyrobenou tunu.
STANDARDY KVALITY
Průběžně dodržujeme standardy kvality a bezpečnosti potravin společnosti Lindt & Sprüngli
LEGISLATIVA REKLAMY
Naše produkty jsou uvedeny na trh a propagovány podle národních i nadnárodních zákonů
BEZPEČNÉ
PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ
Neustále se snažíme zefektivňovat bezpečnostní opatření k dosažení bezodpadových nehod v dlouhém běhu
ANTI KORUPCE
Neúčastníme se žádných korupčních, či nesoutěžních praktik
Udržitelně získané lískové ořechy
Celé nezpracované lískové ořechy jsou klíčovou složkou některých našich čokoládových výrobků. Přečtěte si, jak se snažíme zajistit, aby všechny naše lískové oříšky pocházely z programů udržitelnosti.
Certifikováno Skupinou pro udržitelný palmový olej
Chápeme důsledky nekontrolovatelné kultivace palmového oleje, která působí na deštné pralesy a biodiverzitu. Proto dbáme na nepřetržitý monitoring jeho čerpání a jsme zavázáni k získávání pouze udržitelného RSPO (Roundtable on sustainable pal-oil) certifikovaného palmového oleje.
Recyklovatelná balení
Snažíme se najít perfektní rovnováhu mezi lákavě vypadajícími obaly a kvalitativními aspekty spojenými s ochranou produktů. Snažíme se zmenšovat velikost našich balení a využívat recyklovatelné materiály, kdekoliv to jen jde.
CO2 a klima
Energie se spotřebovává v různých výrobních krocích při výrobě čokolády, jako je vytápění, chlazení a doprava. Při všech těchto procesech mohou vznikat emise skleníkových plynů. Zavázali jsme se vypracovat vědecky podložený cíl pro emise z celého našeho hodnotového řetězce s dlouhodobým cílem dosáhnout čistých nulových emisí.