ZÁVAZEK UDRŽITELNOSTI

Model našeho vlastního udržitelného získávání surovin nám umožňuje sledovat kakaové boby od jejich počátků. Můžeme tak podporovat farmáře a jejich komunitu podle konkrétních požadavků.

 

 

 

Kakaové boby nejvyšší kvality jsou srdcem našich čokolád

 

V Lindt & Sprüngli dbáme na výběr kakaových bobů, které jsou dále využity k produkci finálních čokoládových potěšení. To znamená, že produkujeme od "bobů k tabulkám". Opravdový dopad na lokální podmínky můžeme udělat pouze v případě, že víme, odkud kakaové boby pochází, kdo je vypěstoval, a jak byly šlechtěny. Proto přicházíme s vlastním programem pro pěstitele kakaových bobů - the Lindt & Sprüngli Farming Program.

 

Jsme hrdí na získávání našich kakaových bobů v rámci Programu pro pěstitele.

Program pro pěstitele Lindt & Sprüngli

Čtěte více o našich krocích na cestě ke zlepšení životních podmínek našich farmářů, jejich místních komunit a životního prostředí skrze Pěstitelský program Lindt & Sprüngli.

Zjistit více
Children receiving an education.

PŘÍSTUP KE VZDĚLÁNÍ

Od roku 2008 renovoval Lindt & Sprüngli v Ghaně 29 škol.

BEZPEČNÝ ZDROJ K ČISTÉ VODĚ

PODPORA FARMÁŘŮM A JEJICH RODINÁM

V rámci zemědělského programu Lindt & Sprüngli spolupracuje s kakaovými farmáři až 400 vášnivých školitelů.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Udržitelně získané lískové ořechy

Celá jádra lískových ořechů jsou klíčovou ingrediencí ve většině našich čokolád. Většina z nich je získávána z oblasti u Černého moře u Turecka. Zjistěte jakým způsobem postupujeme k zajištění udržitelného pěstování všech našich lískových ořechů.

Certifikováno Skupinou pro udržitelný palmový olej

Chápeme důsledky nekontrolovatelné kultivace palmového oleje, která působí na deštné pralesy a biodiverzitu. Proto dbáme na nepřetržitý monitoring jeho čerpání a jsme zavázáni k získávání pouze udržitelného RSPO (Roundtable on sustainable pal-oil) certifikovaného palmového oleje.

Recyklovatelná balení

Snažíme se najít perfektní rovnováhu mezi lákavě vypadajícími obaly a kvalitativními aspekty spojenými s ochranou produktů. Snažíme se zmenšovat velikost našich balení a využívat recyklovatelné materiály, kdekoliv to jen jde.

Snížení CO2

Energie, jako je teplo, chlazení a doprava, je spotřebovávána v různých krocích výroby čokolády. Emise skleníkových plynů vznikají ze všech těchto jednotlivých procesů. Pro efektivní boj s tímto jevem, se soustředíme na zlepšení energické efektivnosti a snížení uhlíkové stopy našich čokolád.