Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt Difference -

3.Unikátní vynález Lindt

Je rozdíl mezi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhalte tajemství dokonalé čokolády...



Unikátní vynález Lindt

Když se čokoláda prvně objevila v Evropě, nebyla ani trochu podobná čokoládě, kterou známe dnes. Byla drsná a suchá a ani zdaleka se nerozplývala v ústech.

Později v roce 1879 změnil Rodolphe Lindt proces výroby čokolády s vynálezem konšování. Konšování je způsob, kterým docílíme sametově jemné struktuře čokolády, kterou lidé u čokolády Lindt tak milují. 

Příběh vynalezení konšování

Snem Rodolpha Lindt bylo stvořit čokoládu neporovnatelně jemnou, a tak zainvestoval do použitých přístrojů a neúnavně experimentoval se složením i procesem. Jeden páteční večer opustil továrnu bez dokončení práce. Jestli to udělal omylem, či záměrně se už nikdy nedozvíme.

Přístroj tak nepřetržitě pracoval celý víkend. Když se v pondělí vrátil, objevil svůj sen proměněný v realitu. Lesklá a jemná čokoláda.

Technologie je nepřetržitě od té doby zdokonalovávána, avšak neuvěřitelný vynález je využíván napříč celou společností.


Konšování

Konšování je klíčovým krokem v procesu tvorby čokolády, kde chuť a struktura jsou zaručeny skrze dlouhodobé míchání při vysoké teplotě.
 
 

Jak konšování funguje

Po pražení a mletí kakaových zrn je kakaová hmota smíchána s dalšími přísadami, jako jsou cukr a mléko. Následně je směs znovu namleta a připravena pro konšování.

Zde je, jak dechberoucí konšovací stroj od Lindt funguje: dlouhý proces intenzivního míchání, mísení a provzdušňování horké čokoládové tekutiny. To zamezí nechtěné kyselosti nebo hořkosti a nezačne se vypařovat. Čas strávený v konšovacím stroji take zamezí tvoření hrudek a zaručí tak neuvěřitelně jemnou čokoládovou strukturu. Poté je čokoláda připravena ke ztělesnění Vašich nejoblíběnějších produktů Lindt. 

Důležitá data v čokoládové historii

3500 B.C.

První využití kakaového bobu proběhlo v Santa Ana (Florida) v Ekvádoru

 

1830

Do té doby vychutnávána pouze jako nápoj, první pevná čokoláda byla stvořena britskou značkou J. S. Fry a synové

 

1879

Rodolphe Lindt vynalezl konšovací stroj, který proměnil jemnou, prémiovou čokoládu v realitu

 

Klíčové momenty v historii Lindt



"Konšováním se intenzivně mísí čokoláda, což dodává čokoládě Lindt jedinečně hedvábnou strukturu."

 
– Mistr čokolády Lindt
 

Jedinečný způsob pražení a mletí

Nejlepší přísady