Pro všechny akce 2+1 musíte do košíku vložit 3 produkty a třetí bude zdarma. Sleva na nejlevnější produkt se automaticky vypočítá v košíku v posledním kroku.
Kupte dvě balení pralinek LINDOR 200g, 337g nebo 600g a získejte srdce LINDOR 50g zdarma! Akční produkt se v košíku objeví automaticky, když splníte podmínky akce.
Drazí zákazníci, neustále děláme maximumm pro to, abychom vám poskytli ty nejlepší nabídky na našem e-shopu. Prosíme vás o shovívavost, pokud dojde ke spoždění v dodávce. Nyní doručujeme od 3 do 5 dní. Děkujeme za pochopení. Váš Lindt online team.
-20% na všechny nezlevněné produkty. Promokód: ILoveLindt *Slevu nelze kombinovat s ostatními akcemi
Je rozdíl mezi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhalte tajemství dokonalé čokolády...
Unikátní vynález Lindt
Když se čokoláda prvně objevila v Evropě, nebyla ani trochu podobná čokoládě, kterou známe dnes. Byla drsná a suchá a ani zdaleka se nerozplývala v ústech.
Později v roce 1879 změnil Rodolphe Lindt proces výroby čokolády s vynálezem konšování. Konšování je způsob, kterým docílíme sametově jemné struktuře čokolády, kterou lidé u čokolády Lindt tak milují.
Příběh vynalezení konšování
Snem Rodolpha Lindt bylo stvořit čokoládu neporovnatelně jemnou, a tak zainvestoval do použitých přístrojů a neúnavně experimentoval se složením i procesem. Jeden páteční večer opustil továrnu bez dokončení práce. Jestli to udělal omylem, či záměrně se už nikdy nedozvíme.
Přístroj tak nepřetržitě pracoval celý víkend. Když se v pondělí vrátil, objevil svůj sen proměněný v realitu. Lesklá a jemná čokoláda.
Technologie je nepřetržitě od té doby zdokonalovávána, avšak neuvěřitelný vynález je využíván napříč celou společností.
Konšování
Podstatné jméno
Konšování je klíčovým krokem v procesu tvorby čokolády, kde chuť a struktura jsou zaručeny skrze dlouhodobé míchání při vysoké teplotě.
Jak konšování funguje
Po pražení a mletí kakaových zrn je kakaová hmota smíchána s dalšími přísadami, jako jsou cukr a mléko. Následně je směs znovu namleta a připravena pro konšování.
Zde je, jak dechberoucí konšovací stroj od Lindt funguje: dlouhý proces intenzivního míchání, mísení a provzdušňování horké čokoládové tekutiny. To zamezí nechtěné kyselosti nebo hořkosti a nezačne se vypařovat. Čas strávený v konšovacím stroji take zamezí tvoření hrudek a zaručí tak neuvěřitelně jemnou čokoládovou strukturu. Poté je čokoláda připravena ke ztělesnění Vašich nejoblíběnějších produktů Lindt.
Důležitá data v čokoládové historii
3500 B.C.
První využití kakaového bobu proběhlo v Santa Ana (Florida) v Ekvádoru
1830
Do té doby vychutnávána pouze jako nápoj, první pevná čokoláda byla stvořena britskou značkou J. S. Fry a synové
1879
Rodolphe Lindt vynalezl konšovací stroj, který proměnil jemnou, prémiovou čokoládu v realitu
Klíčové momenty v historii Lindt
"Konšováním se intenzivně mísí čokoláda, což dodává čokoládě Lindt jedinečně hedvábnou strukturu."