LINDT DIFFERENCE

1. Nejjemnější kakao

Je rozdíl mezi čokoládou a čokoládou Lindt.
Odhalte tajemství dokonalé čokolády...

Nejjemnější kakao 

Základem neopakovatelné chuti LINDT je pečlivý výběr, vlastní zpracování a vytváření směsí vysoce kvalitních bobů toho nejlepšího původu. Tato filozofie je důvodem, proč Lindt & Sprüngli založil vlastní udržitelný program na získávání kakaa. Stali jsme se tak jedni z mála výrobců čokolády, kteří mají plnou moc nad každým krokem v procesu přípravy čokolády. Od bobů k finální čokoládě.

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Program pro pěstitele

Lindt & Sprüngli je jedna z mála čokoládových společností, která má plnou kontrolu nad každým krokem v procesu výroby čokolády, od sbírání bobů po finální produkty. Zahájili jsme náš program pro pěstitele, abychom byli schopni sledovat a schvalovat způsob získávání kakaových bobů, přičemž podporujeme a pomáháme našim pěstitelům a jejich komunitám. Vzkvétají a neustále sbírají naše kakaové boby zodpovědně a udržitelně.

Jak Lindt vybírá své kakaové boby

Každý kakaový bob má svou charakteristickou chuť, podle toho, kde vyrostl. Boby mají genetickou variabilitu, jsou ovlivňovány životním prostředím (sezóny atd.) a způsobem zpracování po sklizení. Proto Lindt & Sprüngli vybírá kakaové boby od udržitelných pěstitelů a nejlepších regionů na světě.

Zdokonalujeme proces, dokud nedosáhneme bezchybné rovnováhy, která dělá naše charakteristické produkty nedosažitelným tajemstvím.

 


A bag of cocoa beans.

Čtyři typy kakaových bobů

Criollo  - tento kakaový bob s lahodnou chutí a vysoce aromatickou kvalitou tvoří pouze malou část světové úrody kakaa. 

Trinitario - také je považován za bob s lahodnou chutí, neboť vznikl kombinací stromů Criollo a Forastero. Jméno dále nese po Trinidadu, kde také prvně vznikl.

Forastero - tento bob tvoří téměř 95% světového kakaa, díky rychleji rostoucím stromům, které mají větší úrodu než ostatní.

Nacional - genetickým propojením kakaových bobů Forastero, Criollo a Trinitario vznikla vzácná odrůda Nacional, které využívá Lindt pro jedinečně jemnou chuť. 

Nejlepší kakao v číslech

800

Množství kakaových bobů, které je potřeba pro 1 kg finální čokolády.

 

40

Přibližné množství kakaových bobů v jednom kakaovém plodu.

 

 

1000

Přibližné množství kakaových bobů, které vyprodukuje jeden strom každý rok.

 

3 faktory, které kakaové boby potřebují ke svému růstu

Cesta Lindt & Sprüngli od bobu k tabulce začíná na farmě, kde mají kakaové stromy ideální podmínky k růstu, aby vzniklo kakao nejvyšší kvality pro naše gurmánské čokolády:

Teplé počasí: Kakaovníkům prospívá vysoká teplota mezi průměrnými 18 až 32 stupni Celsia.  

Značný déšť: Déšť je nejdůležitější klimatický faktor k úspěšné kakaové sezóně. 

Dostatek stínu:Přirozené prostředí kakaovníků jsou amazonské deštné pralesy, kde jsou obklopeni přirozeným stínem. 


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

“Unikátní chuť čokolád Lindt pochází z pečlivého výběru a jedinečného způsobu pražení kakaových bobů té nějvyšší kvality ze světově nejuznávanějších regionů”

- Lindt Mistři čokolády

Odkud pochází kakaové boby? Nahlédněte do kakaových plodů...

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kakaové zrno

co•coa nib
Podstatné jméno
 
Čokoláda ve své nejčistší podobě – kakaová zrna jsou kousky sušeného a fermentovaného kakaového bobu, které zůstávají se skořápce po vyjmutí bobu. 

 

Mistrovské finále

Naučte se o našem jedinečném pražení a mletí