

Lindt & Sprüngli Program pro pěstitele
Lindt & Sprüngli je jedna z mála čokoládových společností, která má plnou kontrolu nad každým krokem v procesu výroby čokolády, od sbírání bobů po finální produkty. Zahájili jsme náš program pro pěstitele, abychom byli schopni sledovat a schvalovat způsob získávání kakaových bobů, přičemž podporujeme a pomáháme našim pěstitelům a jejich komunitám. Vzkvétají a neustále sbírají naše kakaové boby zodpovědně a udržitelně.
Jak Lindt vybírá své kakaové boby
Každý kakaový bob má svou charakteristickou chuť, podle toho, kde vyrostl. Boby mají genetickou variabilitu, jsou ovlivňovány životním prostředím (sezóny atd.) a způsobem zpracování po sklizení. Proto Lindt & Sprüngli vybírá kakaové boby od udržitelných pěstitelů a nejlepších regionů na světě.
Zdokonalujeme proces, dokud nedosáhneme bezchybné rovnováhy, která dělá naše charakteristické produkty nedosažitelným tajemstvím.
Nejlepší kakao v číslech
Množství kakaových bobů, které je potřeba pro 1 kg finální čokolády.
Přibližné množství kakaových bobů v jednom kakaovém plodu.
Přibližné množství kakaových bobů, které vyprodukuje jeden strom každý rok.
3 faktory, které kakaové boby potřebují ke svému růstu
Cesta Lindt & Sprüngli od bobu k tabulce začíná na farmě, kde mají kakaové stromy ideální podmínky k růstu, aby vzniklo kakao nejvyšší kvality pro naše gurmánské čokolády:
Teplé počasí: Kakaovníkům prospívá vysoká teplota mezi průměrnými 18 až 32 stupni Celsia.
Značný déšť: Déšť je nejdůležitější klimatický faktor k úspěšné kakaové sezóně.
Dostatek stínu:Přirozené prostředí kakaovníků jsou amazonské deštné pralesy, kde jsou obklopeni přirozeným stínem.


“Unikátní chuť čokolád Lindt pochází z pečlivého výběru a jedinečného způsobu pražení kakaových bobů té nějvyšší kvality ze světově nejuznávanějších regionů”
- Lindt Mistři čokolády
Odkud pochází kakaové boby? Nahlédněte do kakaových plodů...


Kakaové zrno