Lindt Difference -

2. Jedinečný způsob pražení a mletí

Je rozdíl mezi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhalte tajemství dokonalé čokolády...


Jedinečný způsob pražení a mletí

Jedinečný proces pražení a mletí kakaových bobů je celý prováděň v továrnách Lindt a je základem bohaté a intenzivní chuti, sametové struktury čokolád Lindt. Po výběru a smíchání kakaových bobů nejvyšší kvality, jsou kakaová zrna pražena k vyzdvižení aroma a chutí. Poté je vše semleto k jedinečnému výsledku.

Master Chocolatier roasting cocoa

Jak zpracováváme kakaové boby?


“Kakaové boby pražíme k dosažení intenzivních čokoládových tónů.»"

- Mistr čokolády Lindt


5 kroků přípravy kakaového bobu k pražení a mletí

1. Sklizeň kakaových bobů.

2.  Fermentace a sušení.

3. Očištění.

4. Oddělení kakaových zrn od skořápky kakaového bobu za pomocí silného větru.

5. Napařování kakaových zrn.

Nyní je čas na pražení a mletí...

Fukar

Podstatné jméno
Pro správnou přípravu kakaového bobu na pražení je zapotřebí intenzivní sílu vzduchu. Tak se oddělí skořápka kakaového bobu od kakaového zrna.
 
 

Pražení a mletí kakaových bobů v číslech

35

Aromata, která jsou obsažena v praženém kakaovém bobu

 

139

Roky, po která Lindt praží a mele svou jedinečnou směs kakaových bobů

 

1776

Rok, kdy francouzský vynálezce Monsieur Dubuisson stvořil první stolní mlýnek pro mletí kakaových bobů

 


Jak naše kakaové boby pražíme 


Historie pražení a mletí kakaových bobů

Když prvně dorazily do Evropy před několika stoletími, kakaové boby se pražily nad přímým ohněm a mlely se na moučných mlýnech. To směřovalo k pískovité čokoládě bez výrazné chuti.

Dnes jsou pražení a mletí dvě z našich největších specialit: pražení v Lindt zahrnuje dokonalou rovnováhu mezi teplotou a načasováním k dosažení té nejchutnější čokolády.

Způsob, jakým meleme kakaové boby k jedinečně jemnému výsledku, je důvod tak neuvěřitelně jemné Lindt čokolády.


Unikátní vynález Lindt