ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL sleva 30% na vše! Použijte v košíku: FESTIVAL30
K využití promočních akcí jako "2+1, 2+2, 3+1" atd. je potřeba vložit do košíku celkové množství produktů. Sleva na ten nejlevnější vám pak bude odečtena ve shrnutí objednávky automaticky.
Použijte kód XMASS_MAGIC v košíku a neplaťte za doručení od 399,-Kč.
The Lindt Difference - 2 Jedinečný způsob pražení a mletí | CZ
Lindt Difference -
2. Jedinečný způsob pražení a mletí
Je rozdíl mezi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhalte tajemství dokonalé čokolády...
Jedinečný způsob pražení a mletí
Jedinečný proces pražení a mletí kakaových bobů je celý prováděň v továrnách Lindt a je základem bohaté a intenzivní chuti, sametové struktury čokolád Lindt. Po výběru a smíchání kakaových bobů nejvyšší kvality, jsou kakaová zrna pražena k vyzdvižení aroma a chutí. Poté je vše semleto k jedinečnému výsledku.
Jak zpracováváme kakaové boby?
“Kakaové boby pražíme k dosažení intenzivních čokoládových tónů.»"
- Mistr čokolády Lindt
5 kroků přípravy kakaového bobu k pražení a
mletí
1. Sklizeň kakaových bobů.
2. Fermentace a sušení.
3. Očištění.
4. Oddělení kakaových zrn od skořápky kakaového bobu za pomocí silného větru.
5. Napařování kakaových zrn.
Nyní je čas na pražení a mletí...
Fukar
Podstatné jméno
Pro správnou přípravu kakaového bobu na pražení je zapotřebí intenzivní sílu vzduchu. Tak se oddělí skořápka kakaového bobu od kakaového zrna.
Pražení a mletí kakaových bobů v číslech
35
Aromata, která jsou obsažena v praženém kakaovém bobu
139
Roky, po která Lindt praží a mele svou jedinečnou směs kakaových bobů
1776
Rok, kdy francouzský vynálezce Monsieur Dubuisson stvořil první stolní mlýnek pro mletí kakaových bobů
Jak naše kakaové boby pražíme
Historie pražení a mletí kakaových bobů
Když prvně dorazily do Evropy před několika stoletími, kakaové boby se pražily nad přímým ohněm a mlely se na moučných mlýnech. To směřovalo k pískovité čokoládě bez výrazné chuti.
Dnes jsou pražení a mletí dvě z našich největších specialit: pražení v Lindt zahrnuje dokonalou rovnováhu mezi teplotou a načasováním k dosažení té nejchutnější čokolády.
Způsob, jakým meleme kakaové boby k jedinečně jemnému výsledku, je důvod tak neuvěřitelně jemné Lindt čokolády.