Jak zpracováváme kakaové boby?
“Kakaové boby pražíme k dosažení intenzivních čokoládových tónů.»"
- Mistr čokolády Lindt
Fukar
Podstatné jméno
Pro správnou přípravu kakaového bobu na pražení je zapotřebí intenzivní sílu vzduchu. Tak se oddělí skořápka kakaového bobu od kakaového zrna.
Pražení a mletí kakaových bobů v číslech
35
Aromata, která jsou obsažena v praženém kakaovém bobu
139
Roky, po která Lindt praží a mele svou jedinečnou směs kakaových bobů
1776
Rok, kdy francouzský vynálezce Monsieur Dubuisson stvořil první stolní mlýnek pro mletí kakaových bobů
Jak naše kakaové boby pražíme
Historie pražení a mletí kakaových bobů
Když prvně dorazily do Evropy před několika stoletími, kakaové boby se pražily nad přímým ohněm a mlely se na moučných mlýnech. To směřovalo k pískovité čokoládě bez výrazné chuti.
Dnes jsou pražení a mletí dvě z našich největších specialit: pražení v Lindt zahrnuje dokonalou rovnováhu mezi teplotou a načasováním k dosažení té nejchutnější čokolády.
Způsob, jakým meleme kakaové boby k jedinečně jemnému výsledku, je důvod tak neuvěřitelně jemné Lindt čokolády.