ŘEMESLO SAMOTNÝCH MISTRŮ ČOKOLÁDY

Za každou čokoládou Lindt se skrývá vášnivý a zkušený Mistr čokolády. Aktivní po celém světě, i naši Mistři pochází z různých poměrů a mají odlišné chuťové preference a tedy i jiné nápady. Co ale všichni sdílí, je silné pouto oddanosti své práci, jakožto Mistři čokolády Lindt, a těsné pouto k domovu čokolády Lindt. Je to právě tento závazek, unikátní vášeň a schopnosti, které udržují naše výrobky moderní a vzrušující.

 

Naši Mistři čokolády jsou skuteční lidé, tradičně vyškolení jako výrobci čokolády.

Experimentují, kontrolně ochutnávají, vyvíjejí a vytváří každý z našich produktů s nenapodobitelnou odborností a opravdovou vášní k čokoládě. Poznejte nás osobně:

Master Chocolatier and Senior Product Developer outside Lindt.
USA

Ann Czaja 

Mistryně čokolády a vedoucí produktový vývojář je kariéra, kterou se Ann Czaja může pyšnit od té doby co odešla od lékářského výzkumu, aby mohla studovat cukrářství ve Švýcarsku. Ani jednou svého rozhodnutí nezalitovala. Dnes žije ve Spojených státech amerických a neustále přichází s nápady na nové receptury. Veřejně promlouvá o své lásce k Lindt, i na významných událostech jako jsou the Emmys a Golden Globes. Zdá se, že přední hvězdy milují Lindt tak jako ona. 

USA

Arnaud Ragot

Mistr čokolády Arnaud studoval a pracoval v cukrářském průmyslu již jako teenager. Roky zkušeností z něj dělají výjimečně schopného výrobce čokolády známého pro vytváření vzrušujících kombinací chutí. Jeho největším úspěchem byla první selekce pralinek Lindt v prodejním regále. 

Arnaud - one of our Master Chocolatiers.
Thomas - one of our chocolatiers and a brand ambassador.
AUSTRALIA

Thomas Schnetzler

Narozen a vychován ve Švýcarsku, Thomas Schnetzler byl nadšený do čokolády od malička. Po dokončení jeho formálního zaškolení se přestěhoval do Austrálie, aby se stal Mistrem čokolády Lindt. Sdílí svou vášeň se světem i jako ambasador značky - Lindt je skutečně rozsáhlá globální rodina. 

SWITZERLAND

Urs Liechti

Urs Liechti vedl svou vlastní cukrárnu po deset let před tím, než vstoupil do Lindt. Dnes je vedoucím produktového managementu na centrále Lindt v Kilchbergu. I po všech těch letech se Ursovi čokoláda nikdy nezevšednila. Jsou zde i dny, kdy sám osobně dělá ochutnávky a rozdá tak okolo 100 až 150 gramů našich delikates. 

Lindt head of product management with a bowl of chocolate.
South African master chocolatier.
SOUTH AFRICA

Dimo Simatos

Jeden z nejpreciznějších a nejvíce respektovaných výrobců čokolády v Jižní Africe, Dimo Simatos je ředitelem Lindt čokoládového studia & butiku Mistrů čokolády a pomáhá tak založit Čokoládové studio Lindt v Kapském městě. Jeho "milostná aféra" s čokoládou začala již v dětství, kdy sousedé jeho rodiny obvykle vozili čokoládu Lindt jako dárek ze zahraničních cest. 

SWITZERLAND

Stefan Bruderer

Stefan Bruderer věří, že neustálá honba za novými příchutěmi je to, co dělá Mistra čokolády Mistrem. Nepřekvapivě je Stefan diplomovaný v potravinářské technologii, ale také v umění a designu. Schopnosti, kterým se naučil ve škole jsou vnášeny do jeho čokoládových potěšení dodnes. 

Stefan - our master chocolatier with a degree in food technology.
Laurent - our Tokyo master chocolatier.
JAPAN

Laurent Poilvet

Laurent Poilvet pracoval jako pekař a cukrář po celém světě. Dnes vede nové Lindt čokoládové kavárny v Tokiu jako manager a vývojář čokoládových receptur. Jeho radou pro začínající výrobce čokolády je respekt ke každému čokoládovému výrobku, lidskost a neutichající vášeň - buďte trpěliví a nepřestávejte se učit novému. 

MIDDLE EAST, AFRICA AND INDIAN SUBCONTINENT

Matthew Mueller

Matthew Mueller je vzorným příkladem. Nikdy se nebojí žádné výzvy, před vstupem do Lindt soutěžil v několika cukrářských soutěžích a dnes je odhodlaný ambasador Blízkého východu, Afriky a indické oblasti. Jeho nejmilejší vzpomínkou je první obléknutí uniformy Mistra čokolády Lindt - seděla naprosto přesně. 

Matthew - our resident Master Chocolatier in the Middle East, Africa and Indian Subcontinental Region.

Náš příběh

Vše začalo v roce 1845 v malém cukrářském obchůdku v Curychu. Zde David Sprüngli-Schwarz a jeho syn Rudolf Sprüngli-Ammann vyrobili první pevnou tabulkovou čokoládu. Od té doby byla naše čokoláda neustále zdokonalovaná, stávající se z ní čokoláda, kterou dnes milujeme. Krémová a intenzivní s nenapodobitelnou chutí. 

Cesta od kakaových bobů k čokoládovým tabulkám

Pyšníme se tím, co děláme. To znamená, že jsme jedni z mála výrobců, kteří vyrábějí čokoládu od bobů po tabulky. To nám dává možnost kontroly každého kroku v procesu pro garanci, že dostáváte tu nejjemnější prémiovou čokoládu, a to vždy.