0
Vánoční perníkový dort s Teddym od Lindt
12 porcí
Lindt Teddy
45-60 minut
Ambiciózní

Připravte dětem na vánoční stůl dort s krémem z bílé čokolády Lindt Excellence a nezapomeňte jej ozdobit medvídkem Teddy od Lindt. 

  • 360 g hladké mouky
  • 4 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 225 g másla
  • 300 g třtinového cukru
  • 265 g černého sirupu (melasy)
  • 90 g zlatého sirupu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 250 ml mléka, pokojové teploty

 

 

  • 200 g Lindt Excellence White Vanilla
  • 225 g másla
  • 500 g moučkového cukru, prosátého
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 1 Lindt Teddy
  • větvičky rozmarýnu a perníčky na ozdobu
  • moučkový cukr na posypání

  • 200 g Lindt Excellence White Vanilla
  • 225 g másla
  • 500 g moučkového cukru, prosátého
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 1 Lindt Teddy
  • větvičky rozmarýnu a perníčky na ozdobu
  • moučkový cukr na posypání

1
  1. Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem 3 kulaté dortové formy o průměru 23 cm a vyložte je pečicím papírem.

2.     Smíchejte v míse mouku, zázvor, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, hřebíček a muškátový oříšek. Dejte stranou.

3.     V robotu utřete máslo s cukrem do nadýchaného krému. Postupně přidávejte sirupy a šlehejte, dokud se vše nepropojí. Nakonec zapracujte jedno vejce po druhém a vanilkový extrakt. Při nižších otáčkách přidávejte střídavě mouku s mlékem.

4.     Hladké těsto rozdělte do připravených forem. Pečte 25 minut, že je uvnitř korpus upečený poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Nechte 10 minut chladnout na mřížce, poté vyjměte korpusy a nechte je úplně vychladnout.

5.     Připravte si krém. Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou bílou čokoládu Lindt Excellence. V robotu utřete máslo v krém, postupně při nižších otáčkách přidávejte a třete s cukrem, smetanou, zrníčky vanilky a solí do hladkého krému. Na poslední 2 minuty zvyšte rychlost, ať je krém lehký a nadýchaný. Přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a pečlivě smíchejte, ať se vše propojí.

6.     Na servírovací talíř položte první korpus, potřete jej krémem, přidejte druhý, opět potřete krémem a přiklopte posledním korpusem. Zbytek krému pečlivě rozetřete zeshora a na boky dortu. Nechte alespoň 1 hodinu chladit.

7.     Poté dort ozdobte větvičkami rozmarýnu, Teddy medvídkem od Lindt a přidejte perníčky. Vše ještě můžete zlehka zasypat moučkovým cukrem, aby dort vypadal zasněžený.  

Excellence White Vanilla 100g

Excellence White Vanilla 100g

Lindt EXCELLENCE A Touch Of Vanilla je tabulka naší delikátně krémové bílé čokolády s pravou vanilkou. Ušlechtilá bílá čokoláda s plným aroma madagaskarské vanilky.
Čokoládový medvídek 200g

Čokoládový medvídek 200g

Oblíbený čokoládový medvídek Teddy, který rozzáří každý obličej.