0
Valentýnský čokoládový koláč s Lindor
1 koláč o průmeru 22 cm
Lindt Excellence 70%, Lindt kakao, Lindor Milk
45-60 minut
Lehký

Bezlepkový čokoládový koláč s Lindor pralinkami a malinami se skvěle hodí na Valentýna.

  • 100 g čokolády Lindt Excellence 70%
  • 50 g másla + na vymazání formy
  • 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 100 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce kakaa Lindt
  • pralinky Lindor Milk na ozdobu
  • maliny
  • moučkový cukr na posypání

 

1

Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu spolu s máslem. Nechte rozpustit a odstavte. Poté přidejte mléko a kakao a promíchejte.

Formu o průměru 22 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 180°C.

2

Formu o průměru 22 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 180°C.

3

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem. Poté k nim zlehka vmíchejte čokoládový krém. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v pevný sníh a nakonec je zlehka zapracujte do čokoládového těsta.

4

Těsto rovnoměrně nalijte do formy a pečte 30 minut. Nechte jej po upečení vychladnout, poté koláč ozdobte pralinkami Lindor Milk, malinami a zlehka posypte moučkovým cukrem. 

5

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem. Poté k nim zlehka vmíchejte čokoládový krém. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v pevný sníh a nakonec je zlehka zapracujte do čokoládového těsta.

6

Těsto rovnoměrně nalijte do formy a pečte 30 minut. Nechte jej po upečení vychladnout, poté koláč ozdobte pralinkami Lindor Milk, malinami a zlehka posypte moučkovým cukrem. 

Lindor Mléčný 200g

Lindor Mléčný 200g

Dopřejte si lahodné mléčné čokoládové pralinky Lindor Milk z lahodné mléčné čokolády Lindt s neodolatelně jemnou čokoládovou náplní.
Excellence 70% Cocoa 100g

Excellence 70% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa je vyvážená hořká čokoláda s delikátní vůní a lahodnou středně výraznou kakaovou chutí.