0
Švarcvaldský višňový pohár
4-6
LINDT Excellence 70%
45-60 minut
Střední

Rozmazlete své hosty ovocným překvapením s lahodnými kousky brownies

  • 200 g čokolády LINDT Excellence 70%
  • 150 g cukru
  • 150 g másla (bez soli)
  • 4 vajíčka
  • 80 g mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 250 ml višňového džusu
  • 1 svitek skořice
  • 1 lusk vanilky
  • ½ lusku čili papričky, bez semínek
  • 50 g cukru
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 400 g višňového kompotu, bez pecek
  • 300 ml smetany
  • 50 g cukru
  • 3-4 polévkové lžíce višňového destilátu (Kirsch)
1

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 160 °C. Čokoládu, máslo a cukr ohřejte ve vodní lázni až do rozpuštění. Mísu vyjměte z lázně a postupně do směsi vmíchejte vejce. Poté vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Hotovou směs nalijte na pečící papír do cca 30 x 40 cm pekáče a pečte přibližně 30 minut. Po upečení nechte drobenku vychladnout a poté ji nalámejte na malé kousky.

2

Připravte šťávu

Višňový džus, cukr a koření přiveďte pomalu k varu. Pro zpevnění přidejte kukuřičný škrob rozpuštěný v troše studené vody. Poté do šťávy přidejte višně. Nechte směs vychladnout a nalijte ji do sklenic. Dvě třetiny drobenky rozdělte do sklenic.

3

Ušlehejte smetanu

Ušlehejte smetanu s cukrem a poté do ní vmíchejte višňový destilát. Do každé sklenice přidejte vhodné množství šlehačkové směsi a posypte zbytkem drobenky.