0
Stracciatella čokoládová pěna
Bílá čokoláda LINDT Excellence
15-30 minut
Lehký

Bílá krémová čokoláda s hoblinami tmavého kakaa. Skutečná pochoutka!

  • 3 tabulky (á 100 g) bílé čokolády LINDT Excellence, nasekané
  • 1 x 100 g LINDT Excellence 85% Dark Chocolate, nasekané
  • 3 polévkové lžíce (45 ml) rumu
  • 2 šálky (475 ml) husté smetany
  • 4 žloutky
1

Rozpusťte čokoládu

Rozpusťte nasekanou bílou čokoládu, přidejte do ní rum a míchejte, dokud se nevytvoří pasta. Pokud je pasta příliš hustá, přidejte trochu horké vody. Odstavte.

2

Ušlehejte smetanu

Ve zvláštní misce našlehejte smetanu a odložte ji do lednice.

3

Našlehejte bílky

Ve zvláštní misce našlehejte bílky.

4

Přidejte bílou čokoládu

Do našlehaných bílků přidejte čokoládu a pečlivě rozmíchejte.

5

Vmíchejte smetanu

Do směsi vmíchejte smetanu.

6

Přidejte tmavou čokoládu

Vmíchejte nasekanou tmavou čokoládu.

7

Nalijte do misek

Nalijte do mísy nebo jednotlivých misek a zakryjte fólií.

8

Vychlaďte

Vložte do lednice na minimálně 6 hodin nebo přes noc.