0
Překvapení z čokoládové zmrzliny
4
LINDT EXCELLENCE Dark and Extra Creamy
30-45 minut
Ambiciózní

Rafinované ...

1 tmavý dortový korpus (průměr 18 cm) 

  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 100 g rozpuštěné mléčné čokolády LINDT Extra Creamy
  • 150 ml šlehačky
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 100 g rozpuštěné mléčné čokolády LINDT Extra Creamy
  • 150 ml šlehačky
  • 200 ml mléka
  • 50 g krystalového cukru
  • Vanilková semínka z jednoho lusku
  • 3 žloutky
  • 200 ml šlehačky
  • 3 bílky
  • Špetka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g rozpuštěné čokolády LINDT Excellence 70%
1

Připravte tmavou vrstvu

Na tmavou vrstvu utřete v misce ve vodní lázni vejce se dvěma polévkovými lžícemi vody, dokud nenapění. Do zpěněného vejce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Vyjměte misku z vodní lázně. Našlehejte smetanu a jemně ji vmíchejte do čokoládové pěny. Směs nalijte do kulaté mísy nebo formy o průměru přibližně 18 cm. Vložte na 30 minut do mrazáku.

2

Připravte si světlou vrstvu

Na světle hnědou vrstvu opět utřete vejce se dvěma lžícemi vody ve vodní lázni. Do zpěněného vejce vmíchejte tentokrát rozpuštěnou mléčnou čokoládu. Vyjměte misku z vodní lázně. Našlehejte smetanu a jemně ji vmíchejte do čokoládové pěny. Z mrazáku vyjměte mísu nebo formu s tmavou směsí. Rozprostřete na jejím povrchu světlou vrstvu a vložte znovu na 30 minut do mrazáku.

3

Připravte si bílou vrstvu

Mléko s cukrem a vanilkou přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte do směsi bílky. Směs míchejte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Poté ji nechte vychladnout, ušlehejte šlehačku a jemně ji do směsi vmíchejte. Mísu nebo formu vyjměte z mrazničky a směs rovnoměrně rozprostřete na povrchu světle hnědé vrstvy. Dortový korpus přitlačte na povrch bílé vrstvy. Vložte do mrazáku na další 4 hodiny.