0
Mražené čokoládové mokka suflé
6
LINDT Excellence 70%
30-45 minut
Střední
  • 125 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • 30 g instantní mokka kávy
  • 100 g čokolády LINDT Excellence 70%
  • 3 vajíčka
  • Špetka soli
  • 75 g cukru
  • 100 g rozpuštěné LINDT Excellence 70% na polevu
  • Nahrubo nasekané nebo drcené Amaretti sušenky
1

Ohřejte mléko

Ohřejte mléko, smetanu a instantní mokka kávu, poté odstavte na 15 minut.

2

Přidejte kávu

Do každého šálku vložte proužek pečícího papíru přibližně 3 cm širokého a 10 cm dlouhého tak, aby povrch souflé mohl být asi 2 cm nad okrajem šálku. Proužek zajistěte lepící páskou. Čokoládu rozlámejte na malé kousky.

3

Oddělte bílky a žloutky

Oddělte bílky a žloutky. Ve vodní lázni smíchejte žloutky s mlékem, smetanou a mokka kávou a vyšlehejte do krémové konzistence. Za stálého míchání postupně přidávejte kousky čokolády. Po rozpuštění čokolády nechte vychladnout.

4

Přidejte sůl

K bílku přidejte špetku soli a třete jej, dokud neztuhne. Během tření postupně přidávejte cukr. Poté opatrně vmíchejte do čokoládového krému.

5

Nalijte do šálků

Nalijte směs do šálků až po horní okraj papíru a vložte na 4 hodiny do mrazáku.

6

Podávejte

Ze šálků odstraňte proužky papíru. Na zmrzlé suflé nalijte roztavenou čokoládu. Ozdobte drcenými Amaretti sušenkami a podávejte.