0
Mini čokoládové meringy
6 porcí
Lindt Excellence 70%
45-60 minut
Střední

Malé sněhové pusinky ozdobené čokoládovým krémem s lískovými oříšky a Lindt Excellence se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu.  

  • 250 ml smetany na šlehání (33%)
  • 30 g moučkového cukru
  • 15 g Lindt kakaa
  • 30 ml likéru Frangelico
  • 100 g nasekaných a orestovaných lískových oříšků
  • 3x Lindt Excellence 70% (300 g)
  • 6x upečené meringy (pusinky)

 

 

 

 

 

1

Vyšlehejte šlehačku ze smetany, poté do ní zlehka vmíchejte přesátý cukr s kakaem, přidejte větší část lískových oříšků a nakonec zapracujte likér. Dejte vychladit.

2

Ve vodní lázni nechte rozpustit dvě tabulky čokolády Lindt Excellence. Rozprostřete jí pomocí lopatky na plech vyložený pečicím papírem o délce asi 40 cm. Nechte zamrazit. 

3

Poté ze ztuhlé čokolády vykrajujte kolečka o něco větší než jsou meringy. Položte na ně meringy, ozdobte čokoládovým krémem, Lindt Excellence, posypte zbývajícími oříšky a kousky zmražené čokolády. 

 

 

Excellence 70% Cocoa 100g

Excellence 70% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa je vyvážená hořká čokoláda s delikátní vůní a lahodnou středně výraznou kakaovou chutí.