0
Lindt tiramisu dort
12 porcí
Lindt Excellence 85%
45-60 minut
Ambiciózní

Máte rádi Tiramisu? Pak si zamilujete i tento dort, jež chutí připomíná oblíbený italský dezert. Na závěr použijte Lindt Excellence.

  • 225 g změklého másla
  • 225 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžíce plnotučného mléka
  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 ½ lžíce mleté kávy espresso
  • 1 ½ lžíce kakaa Lindt
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml kávy espresso
  • 60 ml vína Marsala
  • 800 g mascarpone
  • 125 g moučkového cukru
  • 30 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté kávy espresso
  • 1 lžička kakaa Lindt
  • 50 g Lindt Excellence 85%
1
  • Předehřejte troubu na 180°C. Čtyři formy na dort o průměru 15 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
  • Změklé máslo utřete s cukrem, vejci, mlékem, moukou a práškem do pečiva v hladký krém. Do čtyř misek rozdělte rovnoměrně těsto. Do prvních dvou misek s těstem rozdělte mletou kávu a promíchejte. Do třetí misky přidejte kakao a smíchejte. Do poslední misky vmíchejte vanilkový extrakt.
  • Těsta rozdělte do čtyř forem na dort a pečte přibližně 20 minut. Zda je korpus upečený poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Nechte je na mřížce vychladnout.
  • Smíchejte espresso s vínem a dejte stranou. Mascarpone, moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt přendejte do mixéru a šlehejte, dokud se vše nepropojí. Rozdělte do 3 misek, do jedné ½ krému a do dvou po ¼. Do jedné misky s ¼ vmíchejte mletou kávu a do druhé misky s ¼ přidejte kakao.
  • Vyrovnejte korpusy, horní část pokapejte směsí kávy s vínem. Kakaový korpus položte na větší talíř a potřete troškou vanilkového krému. Na něj položte první díl kávového korpusu a opět potřete vanilkovým krémem, přidejte druhý díl kávového korpusu a potřete vanilkovým krémem. Zakončete vanilkovým korpusem a vanilkovým krémem. Strany potáhněte vanilkovým krémem, ujistěte se, že je dort celý potřený krémem. Dort nechte alespoň 15 minut vychladnout v chladničce.
  • Jakmile krém ztuhne, začněte od spodu dort dokola potírat nejprve kakaovým krémem, poté kávovým krémem a zakončete vanilkovým krémem. Dort ozdobte nastrouhanou čokoládou Lindt Excellence.
Excellence 85% Cocoa 100g

Excellence 85% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 85% Cocoa je intenzivní hořká čokoláda vysoké kvality se silným aroma a plnou kakaovou chutí. Perfektně vyvážená – ani příliš hořká, ani přehnaně silná.