0
Lindor čokoládový vánoční dort
1 dort o průměru 22 cm
Lindt kakao, Lindt Excellence 70%, Lindor Milk, Lindor White
45-60 minut
Ambiciózní

Oslavte ty nejkrásnější svátky v roce spolu s čokoládovým dortem od cukrářky Sugar MaMa. Na ozdobu použijte pralinky Lindor. 

 KORPUS:

  • 150 g hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 17 g kakaa Lindt
  • 125 ml vody
  • 60 ml podmáslí
  • kůra z 1 pomeranče
  • šťáva z ½ pomeranče
  • ½ sáčku kypřícího prášku
  • 2 lžičky jedlé sody

 

 

 

Mandlový krém:

  • 60 g krupicového cukru
  • 60 g másla
  • 60 ml smetany 33%
  • 40 ml mandlového likéru (Amaretto)

 

 

 

 

 

Čokoládový krém:

  • 100 g Lindt Excellence 70%
  • 125 g mascarpone

 

 

 

 

Krém z mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání 40%
  • 1 lžíce moučkového cukru

 

 

 

 

Na ozdobu:

  • zlatá potravinářská barva v prachu
  • trocha vodky
  • Lindor Milk
  • Lindor White

 

 

 

1
  • Den předem si připravte mandlový krém. Nechte společně na pánvi rozpustit cukr a máslo. Za občasného míchání vytvořte karamel. Mezitím smetanu přiveďte k varu. Jakmile se začne vařit, přidejte ji do karamelu a vše promíchejte. Nakonec přidejte Amaretto a opět promíchejte. Nechte přes noc vychladnout v lednici. 

 

  • Předehřejte troubu na 170°C, formu vyložte pečicím papírem a okraje lehce vymažte máslem. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, jedlou sodu, kypřící prášek a metličkou vše promíchejte. Ve vodní lázni rozpusťte kakao a máslo. Vše míchejte, dokud se jednotlivé suroviny nepropojí. Směs vlijte do moučné směsi. Ručním elektrickým šlehačem vše promíchejte. Přidejte vejce, podmáslí, kůru i šťávu z pomeranče a opět promíchejte. Hotovou směs nalijte do formy a pečte přibližně 40 minut.

2
  • Než vychladne upečený korpus, připravte si krémy. Nejdříve z mascarpone. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem. V další míse vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky. Tu pak přidejte k mascarpone. Krém nechte chladit a pusťte se do dalšího. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Do mísy dejte mascarpone a přidte rozpuštěnou čokoládu. Vše vmíchejte metličkou do hladkého krému, přidejte vychladlý mandlový krém a za pomoci ručního elektrického šlehače vyšlehejte.
  • Vychladlý korpus seřízněte rovně pilkovým a pak jej ještě rozřízněte na dvě poloviny. Na první polovinu korpusu naneste čokoládový krém po jeho obvodu za pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Trochu krému naneste i doprostřed a rozetřete. Dále naneste ve větší vrstvě doprostřed mandlový karamel a uhlaďte cukrářskou paletkou. Vše přiklopte druhou polovinou korpusu. Po celém dortu naneste krém z mascarpone a paletkou uhlaďte. Dort nechte 30 minut v chladu.  
  • Potravinářskou barvu lehce rozřeďte vodkou a vychlazený dort ozdobte. Po celém obvodu kreslete štětcem jednu čáru vedle druhé v různých délkách. Dort nechte opět 30 minut v chladu. Nakonec jej ozdobte pralinkami Lindor. 

 

 

Lindor Mléčný 200g

Lindor Mléčný 200g

Dopřejte si lahodné mléčné čokoládové pralinky Lindor Milk z lahodné mléčné čokolády Lindt s neodolatelně jemnou čokoládovou náplní.
Excellence 70% Cocoa 100g

Excellence 70% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa je vyvážená hořká čokoláda s delikátní vůní a lahodnou středně výraznou kakaovou chutí.
Lindor Bílá čokoláda

Lindor Bílá čokoláda

Pro fanoušky bílé čokolády. Pralinky z krémové bílé čokolády s jemně se rozpouštějící náplní LINDOR. Namixujte si pralinky dle vlastního výběru stylem „pick & mix“.