0
Košíčky s lesním ovocem a čokoládou
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minut
Ambiciózní

Jemné košíčky plněné lesním ovocem a zalité lehkým čokoládovým krémem.

  • 100 g mouky
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku
  • 50 g cukru moučka
  • 50 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 500 g směsi lesního ovoce
  • 3 polévkové lžíce pomerančového likéru
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 125 ml mléka
  • 125 ml smetany
  • 100 g čokolády LINDT Excellence 70%
  • 2 vajíčka
  • 20 g čokoládového pudinku v prášku
  • špetka soli
  • 50 g cukru
1

Připravte těsto

Smíchejte mouku, kakaový prášek, měkký tvaroh a máslo a uhněťte ze směsi vláčné těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a na hodinu odložte do lednice.

2

Omyjte lesní ovoce

Lesní ovoce omyjte. Přidejte trochu pomerančového likéru a vanilkový cukr a nechte odležet.

3

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto položte na pomoučenou plochu, rozválejte do tenka a vykrájejte z něj kolečka o průměru přibližně 10 cm. Kolečka vložte do formy na košíčky, vymazané máslem a vysypané moukou. Pečte 12-14 minut.

4

Oddělte bílky a žloutky

Oddělte bílky a žloutky. Čokoládu rozlámejte na malé kousky. Smíchejte žloutky, mléko a pudinkový prášek. Smetanu ohřejte, vlijte do ní mléčnou směs a poté nechte za stálého míchání vařit zhruba 30 vteřin. Směs nalijte do mísy, vmíchejte do ní čokoládu a nechte ji rozpustit.

5

Našlehejte bílky

Do bílků přidejte špetku soli a našlehejte je dotuha. Během šlehání přidávejte postupně cukr. Našlehané bílky přesuňte do směsi se smetanou a opatrně promíchejte.

6

Rozdělte ovoce

Rozdělte ovoce do jednotlivých košíčků a poté dejte na každý lžíci smetanové směsi. Pečte 30-60 vteřin. Posypte moučkovým cukrem a podávejte teplé.