0
Jahody v čokoládě
2-3
LINDT Excellence Dark nebo Extra Creamy
15-30 minut
Lehký

Ta nejlepší kombinace čokolády a ovoce.

  • 3 tabulkové čokolády (á 100 g) LINDT tmavá nebo bílá čokoláda, nasekat
  • 12-14 středně velkých jahod
  • ½ tabulky bílé nebo tmavé čokolády LINDT, nasekat

 

 

 

1

Jahody otřete

Jahody otřete vlhkým ubrouskem a poté osušte. Neumývejte je.

2

Rozpusťte čokoládu

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.

3

Namáčejte jahody

Jahodu přidržte za stopku a namočte ji do roztopené čokolády.

4

Setřepte přebytečnou čokoládu

Jemně setřepte přebytečnou čokoládu a jahodu umístěte na podnos s pergamenovým papírem.

5

Podnos vložte do lednice

Podnos vložte na 5 minut do lednice aby čokoláda ztvrdla.

6

Ozdobte

Ozdobte jahody čokoládou kontrastní barvy pomocí malé zdobičky. Jahody získají elegantní a kulinářsky mistrovský vzhled.