0
Excellence čokoládová pěna
2 porce
Lindt Excellence malina
15-30 minut
Lehký

Svěží & letní čokoládová pěna z Excellence hořké čokolády

  • 60 g čokolády Lindt Excellence malina
  • 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • špetka soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • maliny na ozdobu

1
  • Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu Lindt Excellence malina. Odstavte ji a nechte vychladnout na asi 50 °C.
  • Mezitím oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli, postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh lesklý a pevný.
  • Do rozpuštěné čokolády vmíchejte žloutky. Pak postupně zlehka zapracujte sníh. Dejte do skleniček a nechte 3 hodiny chladit v ledničce.
  • Poté ozdobte malinami a podávejte jako dezert.