0
Crumble s jablky a čokoládou
8 porcí
Lindt Excellence 70%
45-60 minut
Lehký

Kdo by nemiloval dezert zvaný crumble? Připravte si jej s jablky a podávejte s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou Lindt Excellence.

  • 250 g polohrubé mouky
  • 45 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 g másla + na vymazání formy

  • 6 jablek
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • vanilková zmrzlina
  • 100 g Lindt Excellence 70% 

1

Předehřejte troubu na 180°C. Zapékací formu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl, cukr a máslo na drobenku. 

2

Jablka nakrájejte na menší kousky. Smíchejte je s cukrem, moukou a skořicí. Přendejte do zapékací formy, zasypte drobenkou. Pečte dozlatova, asi 40 minut

3

Crumble podávejte s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou Lindt Excellence 70%.

Excellence 70% Cocoa 100g

Excellence 70% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa je vyvážená hořká čokoláda s delikátní vůní a lahodnou středně výraznou kakaovou chutí.