0
Crème brûlée z bílé čokolády
6
Bílá čokoláda LINDT Excellence
30-45 minut
Střední

Prolomte cukrovou krustu a užijte si lahodný smetanový krém.

  • 2 šálky (475 ml) husté smetany
  • 5 žloutků
  • ⅓ šálku (65 g) cukru
  • Špetka soli
  • 1 x 100 g LINDT Excellence z bílé čokolády, nasekané
  • Bílý cukr na karamel (přibližně jedna 1 čajová lžička na jednu misku) 
1

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 150 °C.

2

Umístěte misky do nádoby

Do pečící nádoby umístěte 6 misek a doplňte vodou tak, aby polovina misek zůstala nad hladinou.

3

Našlehejte žloutky

Našlehejte žloutky, cukr a sůl.

4

Ohřejte smetanu

Hustou smetanu uveďte do lehkého varu a přidejte nasekanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.

5

Smíchejte žloutky

Pomalu a za stálého míchání přidávejte horkou smetanu s čokoládou do směsi ze žloutků.

6

Nalijte do misek

Tekutinu přeceďte a nalijte do misek. Nádobu s miskami naplňte horkou vodou do poloviny výšky misek. Tím zabráníte vodě, aby pronikla do misek.

7

Pečte

Pečte přibližně 30 -35 minut.

8

Odstavte

Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a uložte do lednice. Doporučujeme připravit den před podáváním.