0
Cookies s čokoládou Lindt
2 plechy
Lindt Excellence 70%
15-30 minut
Lehký

Mléčná nebo hořká čokoláda Lindt Excellence? Obě se hodí na přípravu oblíbených amerických sušenek – cookies. 

  • 100 g Lindt Excellence 70% + 50 g na ozdobení sušenek
  • 100 g Lindt Excellence Milk
  • 1 ½ hrnku polohrubé mouky (objem 250 ml)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
1
  • Čokoládu nakrájejte na menší kousky. Do misky dejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přidejte čokoládu.
  • Máslo pokojové teploty utřete spolu s cukrem, vejcem a mlékem. Přidejte sypkou směs a propracujte těsto.
  • Troubu předehřejte na 180°C. Plechy vyložte pečicím papírem. Tvarujte menší kuličky a skládejte je kousek od sebe na plech. Sušenky pečte lehce dozlatova, asi 10 minut.
  • Nechte na mřížce vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a upečené sušenky ozdobte. 

Excellence 70% Cocoa 100g

Excellence 70% Cocoa 100g

Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa je vyvážená hořká čokoláda s delikátní vůní a lahodnou středně výraznou kakaovou chutí.
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

Lindt EXCELLENCE Extra Creamy vás potěší autentickou chutí prémiové mléčné čokolády, která se rozplyne na jazyku jako žádná jiná.