0

Čokoládové brownies

Brownies od Mistrů čokolády LINDT, kteří si potrpí jen na ty nejkvalitnější ingredience.

4-6

15-30 minut

LINDT Excellence 70%

Lehký

Ingredience

  • ⅓ šálku (75 g) másla
  • 3 x 300 g čokolády LINDT Excellence 70%, nasekané
  • 3 vajíčka
  • ¾ šálku (150 g) cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ½ čajové lžička soli
  • 1 šálek (150 g) nasekané vlašské ořechy
  • 1 šálek (120 g) mouky

Postup

  • 1

    Předehřejte troubu

    • Předehřejte troubu na 180 °C

  • 2

    Vymažte formu

    • Vymastěte a zaprašte moukou čtvercovou formu na brownies (20x20 cm) a vložte do ní papírové košíčky.

  • 3

    Rozpusťte čokoládu

    • Rozpusťte nasekanou čokoládu a máslo a dvakrát převařte na mírném ohni nebo v mikrovlnné troubě (2x15 sekund).

  • 4

    Odstavte

    • Odstavte a nechte mírně vychladnout.

  • 5

    Rozmíchejte

    • Rozmíchejte spolu s vajíčky, cukrem, vanilkou a solí.

  • 6

    Přidejte čokoládu

    • Přidejte rozpuštěnou čokoládu a míchejte ručně nebo pomalu v mixéru, dokud není směs homogenní.

  • 7

    Přidejte mouku

    • Přidejte mouku a vlašské ořechy a dobře promíchejte.

  • 8

    Nalijte do formy

    • Nalijte směs do forem a pečte přibližně 20 minut.

  • 9

    Úschova

    • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Recenze