0
Čokoládové bliny s jogurtovo-jahodovou zmrzlinou
4
LINDT Excellence
45-60 minut
Ambiciózní

Rozmazlete se nadýchanými lívanečky s lahodnou čokoládou a domácí zmrzlinou.

  • 400 g mražených jahod
  • 250 g jahodového jogurtu
  • 50 g cukru moučka
  • 150 g čokolády LINDT Excellence 70%
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mléka
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 150 g mouky
  • 1 polévková lžíce čokoládového prášku
  • 1 vaječný bílek
  • špetka soli
  • 30 g cukru
  • Přepuštěné máslo
  • Cukr moučka na posypání
  • Najemno nakrájené lístky bazalky na dekoraci
  • Poleva z LINDT čokolády – množství podle chuti
1

Rozmixujte mražené jahody s jogurtem

Mražené jahody, jahodový jogurt a moučkový cukr vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná kaše. Kaši nalijte do misky a na půl hodiny vložte do mrazáku.

2

Nalámejte čokoládu

Čokoládu nalámejte na malé kousky. Vajíčka smíchejte s mlékem, moukou a čokoládovým práškem. K bílku přidejte špetku soli a třete jej, dokud neztuhne. Během tření pomalu přidávejte cukr. Bílek s kousky čokolády vmíchejte do směsi mléka, vajíček a čokoládového prášku.

3

Usmažte bliny

Na přepuštěném másle usmažte dozlatova malé bliny. Na každou ze čtyřech až pěti blin na porci vložte lžičku jogurtové jahodové zmrzliny, ozdobte ji najemno nakrájenou bazalkou a posypte moučkovým cukrem. Zalijte čokoládovou polevou a servírujte.