0
Čokoládová pěna
6-8
LINDT EXCELLENCE
15-30 minut
Ambiciózní

Pokud své hosty rádi bavíte, zařaďte do svého repertoáru tento recept.

  • 2 x 100 g tmavé čokolády LINDT Excellence 70%, nasekané
  • 1 x 100 g mléčné čokolády LINDT Swiss Classic, nasekané
  • 3 vejce
  • 1 ¼ šálku (300 ml) husté smetany
  • ½ šálku (100 ml) mléka
  • 1 dezertní lžička cukru
1

Vložte čokoládu do misky

Nasekanou čokoládu vložte do misky a přidejte mléko. Rozpusťte čokoládu v horké lázni (voda nesmí vařit).

2

Našlehejte žloutky

Našlehejte žloutky do pěny, misku vyjměte z lázně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády žloutkovou pěnu.

3

Našlehejte bílky

Bílky našlehejte spolu s cukrem do pevné pěny, poté je přidejte do čokoládové směsi a pečlivě promíchejte.

4

Ušlehejte smetanu

Ušlehanou smetanu vmíchejte ji do čokoládové směsi. Menší množství šlehačky si můžete nechat na ozdobení.

5

Nalijte pěnu do misek

Čokoládovou pěnu nalijte do misek a zakryjte je potravinářskou fólií. Nechte přes noc v lednici.

6

Jak servírovat

Pomocí dvou dezertních lžiček vytvarujte pěnu do šišek (nebo pomocí zmrzlinové sběračky do koulí). Naaranžujte na dezertní talířky a ozdobte šlehačkou a ovocem..