1 hodina
10 - 12 lidí
Bezlepkový čokoládový koláč s Lindor pralinkami a malinami se skvěle hodí na Valentýna.
Ingredience
- 100 g čokolády Lindt Excellence 70% 50 g másla + na vymazání formy 2 vejce (zvlášť žloutky a ;bílky) 100 g třtinového cukru špetka soli 2 lžíce mléka 1 lžíce kakaa Lindt pralinky Lindor Milk na ozdobu maliny moučkový cukr na posypání ;
Metoda
-
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu spolu s máslem. Nechte rozpustit a odstavte. Poté přidejte mléko a kakao a promíchejte.Formu o průměru 22 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 180°C.
-
Formu o průměru 22 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 180°C.
-
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem. Poté k nim zlehka vmíchejte čokoládový krém. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v pevný sníh a nakonec je zlehka zapracujte do čokoládového těsta.
-
Těsto rovnoměrně nalijte do formy a pečte 30 minut. Nechte jej po upečení vychladnout, poté koláč ozdobte pralinkami Lindor Milk, malinami a zlehka posypte moučkovým cukrem.