Velikonoční čokoládové bábovičky
Oslavte velikonoční svátky hravě. Upečte koledníkům bábovičky ozdobené čokoládou Lindt, Lindor vajíčky nebo Lindt Zlatým zajíčkem. ;
1 hodina
Snadný
18 lidí
Ingredience
- 3 vejce 1 hrnek třtinového cukru kůra z ;BIO citronu 250 g měkkého tučného tvarohu 150 ml plnotučného mléka 250 g hladké mouky 1 lžíce kypřícího prášku 150 ml oleje 1 sáček Lindt kakaa 70% 200 g Lindt Excellence Vanilla Lindor vajíčka a Lindt Zlatý zajíček na ozdobu
- 250 g mascarpone 200 ml smetany ke šlehání 33% 2 lžíce moučkového cukru
Metoda
Krok 1.
Utřete vejce s cukrem a kůrou z citronu do světlého krému. Poté přidejte tvaroh a opět utřete. Postupně přilévejte mléko, přisypávejte mouku s práškem do pečiva a nakonec přidejte olej. Promíchejte.Předehřejte troubu na 180°C. Polovinu těsta si dejte stranou a promíchejte s kakaem. Připravte si tři silikonové formy na mini bábovičky. Plňte je střídavě světlým a tmavým těstem do ¾ formy.Bábovičky pečte asi 25 minut, vyklopte je a nechte vystydnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Bábovičky ozdobte čokoládou a Lindor vajíčky nebo Lindt Zlatým zajíčkem.
Krok 2.
Krém
Vyšlehejte krém z mascarpone, šlehačky a moučkového cukru. Nechte také chvíli vychladnout v ledničce.Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Dovnitř namažte část krému. Opatrně přiklopte a krémem dort potřete. Ozdobte čokoládovými zajíčky a vajíčky.Krok 3.
Pečení
Pečte přibližně 45 minut. Koláč je hotov, když jsou okraje pevné a střed zůstává měkký. Před vyjmutím z formy nechte vychladnout.Recenze
Napište svou recenzi