Mini čokoládové meringy
Malé sněhové pusinky ozdobené čokoládovým krémem s ;lískovými oříšky a Lindt Excellence se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu.
1 hodina
Střední
6 lidí
Ingredience
- 250 ml smetany na šlehání (33%) 30 g moučkového cukru 15 g Lindt kakaa 30 ml likéru Frangelico 100 g nasekaných a orestovaných lískových oříšků 3x Lindt Excellence 70% (300 g) 6x upečené meringy (pusinky)
Metoda
Krok 1.
Vyšlehejte šlehačku ze smetany, poté do ní zlehka vmíchejte přesátý cukr s kakaem, přidejte větší část lískových oříšků a nakonec zapracujte likér. Dejte vychladit.
Krok 2.
Ve vodní lázni nechte rozpustit dvě tabulky čokolády Lindt Excellence. Rozprostřete jí pomocí lopatky na plech vyložený pečicím papírem o délce asi 40 cm. Nechte zamrazit.
Krok 3.
Poté ze ztuhlé čokolády vykrajujte kolečka o něco větší než jsou meringy. Položte na ně meringy, ozdobte čokoládovým krémem, Lindt Excellence, posypte zbývajícími oříšky a kousky zmražené čokolády.
Krok 4.
1. Ve vodní lázni nechte rozpustit dvě tabulky čokolády Lindt Excellence. Rozprostřete jí pomocí lopatky na plech vyložený pečicím papírem o délce asi 40 cm. Nechte zamrazit.
Krok 5.
1. Poté ze ztuhlé čokolády vykrajujte kolečka o něco větší než jsou meringy. Položte na ně meringy, ozdobte čokoládovým krémem, Lindt Excellence, posypte zbývajícími oříšky a kousky zmražené čokolády.
Recenze
Napište svou recenzi