Excellence čokoládová pěna
Svěží & letní čokoládová pěna z Excellence hořké čokolády
30 minut
Snadný
2 lidí
Ingredience
- 60 g čokolády Lindt Excellence malina 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky) špetka soli 1 lžíce třtinového cukru maliny na ozdobu
- 250 g mascarpone 200 ml smetany ke šlehání 33% 2 lžíce moučkového cukru
Metoda
Krok 1.
Postup
Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu Lindt Excellence malina. Odstavte ji a nechte vychladnout na asi 50 °C. Mezitím oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli, postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh lesklý a pevný. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte žloutky. Pak postupně zlehka zapracujte sníh. Dejte do skleniček a nechte 3 hodiny chladit v ledničce.Poté ozdobte malinami a podávejte jako dezert.Krok 2.
Krém
Vyšlehejte krém z mascarpone, šlehačky a moučkového cukru. Nechte také chvíli vychladnout v ledničce.Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Dovnitř namažte část krému. Opatrně přiklopte a krémem dort potřete. Ozdobte čokoládovými zajíčky a vajíčky.Recenze
Napište svou recenzi