Crumble s jablky a čokoládou
Kdo by nemiloval dezert zvaný crumble? Připravte si jej s jablky a podávejte s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou Lindt Excellence.
1 hodina
Snadný
8 lidí
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky 45 g ovesných vloček špetka soli 100 g třtinového cukru 200 g másla + na vymazání formy
- 6 jablek 50 g třtinového cukru 1 lžíce polohrubé mouky 1 lžička mleté skořice vanilková zmrzlina 100 g Lindt Excellence 70% ;
Metoda
Krok 1.
Předehřejte troubu na 180°C. Zapékací formu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl, cukr a máslo na drobenku.
Krok 2.
Jablka nakrájejte na menší kousky. Smíchejte je s cukrem, moukou a skořicí. Přendejte do zapékací formy, zasypte drobenkou. Pečte dozlatova, asi 40 minut
Krok 3.
Crumble podávejte s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou Lindt Excellence 70%.
Recenze
Napište svou recenzi