Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Pavlova s čokoládou, fíky a pistáciemi

1 hodina
Střední
10 - 12 lidí

Ingredience

  • Ingredience na pusinky:
  • 5 velkých bílků
  • špetka soli
  • 275 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička vinného octu
  • 100 g nasekaných pistácií
  • Ingredience na čokoládovou polevu:
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce zlatého sirupu
  • 200 g nasekané Lindt EXCELLENCE 70%
  • Ingredience na krém:
  • 350 ml smetany na šlehání
  • 150 ml zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • Ingredience na ozdobu:
  • 10 zralých fíků
  • 6-8 LINDOR Milk pralinek
  • nasekané pistácie

Metoda

Krok 1.

Předehřejte troubu na 160 ° C, 2 velké plechy vyložte pečicím papírem. Tužkou nakreslete na každý list papíru dva kruhy o průměru 20 cm. Otočte papíry.

Krok 2.

Vyšlehejte bílky se solí, asi 1 minutu. Postupně přidávejte cukr a dále šlehejte asi 5 minut, dokud se cukr plně nezapracuje.

Krok 3.

Přidejte vanilkový extrakt a ocet a míchejte další minutu. Pomocí špachtle lehce zapracujte 3/4 nasekaných pistácií.

Krok 4.

Směs rozdělte rovnoměrně mezi 4 kruhy a pomocí špachtle rozetřete. Každý posypte asi lžící zbývajících pistácií.

Krok 5.

Vložte do trouby, snižte teplotu na 105 ° C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a nechte pusinky v troubě vychladnout na pokojovou teplotu po dobu alespoň 30 minut nebo přes noc.

Krok 6.

Na čokoládovou polevu nalijte smetanu do malého kastrolu, přidejte sirup a pomalu za mírného míchání přiveďte k varu. Přidejte nasekanou čokoládu EXCELLENCE a míchejte, dokud nebude poleva hladká a rozpuštěná. Odstavte, nalijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 7.

V jiné misce vyšlehejte smetanu a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt), dokud nevznikne krém.

Krok 8.

Položte jednu pusinku na plochý servírovací talíř, potřete jednou třetinou krému a pokapejte jednou čtvrtinou polevy. Navrch vložte druhou pusinku, krém a polevu. Opakujte. Nakonec pokapejte Pavlovu zbývající polevou, ozdobte fíky, pralinkami LINDOR a nasekanými pistáciemi. Podávejte.

Recenze

Napište svou recenzi
Prohlížíte si: Pavlova s čokoládou, fíky a pistáciemi