Pavlova s čokoládou, fíky a pistáciemi
1 hodina
Střední
10 - 12 lidí
Ingredience
- Ingredience na pusinky:
- 5 velkých bílků
- špetka soli
- 275 g moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička vinného octu
- 100 g nasekaných pistácií
- Ingredience na čokoládovou polevu:
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 lžíce zlatého sirupu
- 200 g nasekané Lindt EXCELLENCE 70%
- Ingredience na krém:
- 350 ml smetany na šlehání
- 150 ml zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- Ingredience na ozdobu:
- 10 zralých fíků
- 6-8 LINDOR Milk pralinek
- nasekané pistácie
Metoda
Krok 1.
Předehřejte troubu na 160 ° C, 2 velké plechy vyložte pečicím papírem. Tužkou nakreslete na každý list papíru dva kruhy o průměru 20 cm. Otočte papíry.
Krok 2.
Vyšlehejte bílky se solí, asi 1 minutu. Postupně přidávejte cukr a dále šlehejte asi 5 minut, dokud se cukr plně nezapracuje.
Krok 3.
Přidejte vanilkový extrakt a ocet a míchejte další minutu. Pomocí špachtle lehce zapracujte 3/4 nasekaných pistácií.
Krok 4.
Směs rozdělte rovnoměrně mezi 4 kruhy a pomocí špachtle rozetřete. Každý posypte asi lžící zbývajících pistácií.
Krok 5.
Vložte do trouby, snižte teplotu na 105 ° C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a nechte pusinky v troubě vychladnout na pokojovou teplotu po dobu alespoň 30 minut nebo přes noc.
Krok 6.
Na čokoládovou polevu nalijte smetanu do malého kastrolu, přidejte sirup a pomalu za mírného míchání přiveďte k varu. Přidejte nasekanou čokoládu EXCELLENCE a míchejte, dokud nebude poleva hladká a rozpuštěná. Odstavte, nalijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krok 7.
V jiné misce vyšlehejte smetanu a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt), dokud nevznikne krém.
Krok 8.
Položte jednu pusinku na plochý servírovací talíř, potřete jednou třetinou krému a pokapejte jednou čtvrtinou polevy. Navrch vložte druhou pusinku, krém a polevu. Opakujte. Nakonec pokapejte Pavlovu zbývající polevou, ozdobte fíky, pralinkami LINDOR a nasekanými pistáciemi. Podávejte.
Recenze
Napište svou recenzi