Lindt čokoládový velikonoční dort
Vychutnejte si s rodinou a přáteli během velikonočních svátků dort ozdobený Lindt zlatým zajíčkem a Lindor čokoládovými vajíčky.
1 hodina
Střední
Ingredience
- 3 vejce 3 lžíce horké vody 150 g krupicového cukru 140 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 lžíce kakaa 1 lžička kypřícího prášku do pečiva olej nebo máslo na vymazání formy
- 250 g mascarpone 200 ml smetany ke šlehání 33% 2 lžíce moučkového cukru
Metoda
Krok 1.
Korpus
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s polovinou cukru do tuhého sněhu. Žloutky utřete s vodou a zbývajícím cukrem do pěny. Obě směsi promíchejte. Poté přidejte prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem a zlehka zapracujte. Troubu předehřejte na 170°C. Formu na dort vymažte olejem nebo máslem a vysypte moukou. Nadýchané těsto bez hrudek mouky nalijte do formy. Pečte přibližně 40 minut. Že je korpus upečený poznáte, když do středu zapíchnete špejli a po vytažení zůstane suchá. Upečený piškot vyndejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout, poté jej opatrně vyndejte z formy a ještě nechte zcela vychladnout. Krok 2.
Krém
Vyšlehejte krém z mascarpone, šlehačky a moučkového cukru. Nechte také chvíli vychladnout v ledničce.Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Dovnitř namažte část krému. Opatrně přiklopte a krémem dort potřete. Ozdobte čokoládovými zajíčky a vajíčky.Recenze
Napište svou recenzi