- Úvod
- Párování kávy a čokolády | CZ
Párování kávy a čokolády: Probuďte své smysly
Hledáte něco sladkého, co by podpořilo Vaší ranní kávu nebo odpolední povzbuzení? Naše pečlivě zvolené kombinace s čokoládou Vám pomohou najít řešení.
Párování silné kávy
Lindt EXCELLENCE 70% a dvojité espresso
Pro silnou a intenzivní kombinaci chutí párujte Lindt EXCELLENCE 70% s dvojitým espressem. Komplexní pojetí této hořké čokolády dokonale ladí s jemnými ovocnými podtóny a hnědým cukrem, který je k nalezení v kvalitním šálku espressa, pro vyváženou chuť a pohlazení na jazyku.
Lindt EXCELLENCE Mořská sůl a espresso
Krystaly "fleur de sal" ukryté v této hořké čokoládě dodávají Lindt EXCELLENCE Mořská sůl plnohodnotnou chuť. Espresso přírodně obsahuje jemné čokoládové tóny. Když tyto dvě lahůdky zkombinujeme, kakaové tóny v espressu vyzdvihnou chuť čokolády k opravdu fascinujícímu chuťovému zážitku.
Lindt EXCELLENCE Intenzivní máta a filtrovaná káva
Tato čokoláda je příjemně spárovatelná s jemnou a vyváženou přelévanou filtrovanou kávou. Jemně opražená kávová zrna s podtónem máty a citrusu dodají hloubku svěží chuti Lindt EXCELLENCE Intenzivní máta. Pro ještě více osvěžující variantu servírujte s ledovou kávou.
Lindt EXCELLENCE Chilli a Americano
Pro ochutnávku jako žádnou jinou spárujte Lindt EXCELLENCE Chilli se silným Americanem bez mléka. Hořká káva perfektně zjemňuje dominantní chuť čokolády s postupným nástupem tepla z chilli pro ochlazení a vyčištění palety. Pro dosažení ještě intenzivnějšího zážitku, dosáhněte půvabného kontrastu spárováním s "cold brew" studenou kávou.
Párování s jemnou kávou
Lindt EXCELLENCE Intenzivní pomeranč a macchiato
Pro něco lehce sladšího zkuste zkombinovat Lindt EXCELLENCE Intenzivní pomeranč s kávou macchiato. Citrusová chuť čokolády díky kandovanému ovoci a výrazným tónům mandlí skvěle harmonizuje s jemnými tóny pražené kávy a náznaky koření v macchiatu - opravdová zábava pro chuťové smysly.
Lindt EXCELLENCE 78% a cappuccino
Krémová a plnohodnotná čokoláda Lindt EXCELLENCE 78% je vhodná pro párování s jemnější a mléčnější kávou jako je cappuccino. Náznaky karamelu a bohaté tóny cappuccina vyvažují intenzitu kakaových bobů pro sladěnou a jemně sladkou chuť. Pro skvělé zakončení posypte své cappuccino čokoládou. Tak jako tak Vás tato kombinace potěší.
Párování se slabou kávou
Lindt EXCELLENCE 90% a tříčtvrteční latte
Přesto, že se tato kombinace nezdá první volbou, naše procentuálně kakaově nejbohatší čokoláda je nejlepší s mléčným latte. Výrazná chuť vysokoprocentního kakaa je vyvážená krémovou kávou pro rozplývající se pocit v ústech, který obohatí a zjemní intenzitu kakaa.