Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Naučte se degustovat jako Mistr čokolády

Od intenzivního kakaového aroma a komplexního chuťového požitku po jemnou, sametovou texturu. Ochutnejte Lindt tak, jak jsme zamýšleli: všemi pěti smysly.

Master Chocolatier examining chocolate bar.

Zrak

Během degustace čokolády je také důležitý první dojem. Zaměřte se nejprve na vzhled čokolády – její barvu, texturu a lesk.

Hmat

Posuďte texturu povrchu (od hladké po hrubší nebo drsnou).

Master chocolatier feeling chocolate bar.
Master Chocolatier listening to chocolate bar snap.

Sluch

Přidržte si tabulku čokolády u ucha a rozlomte ji. Soustřeďte se na zvuk, který uslyšíte: může být jasný, nebo mírně tupý. Kvalitní čokoláda bez náplně při lámání vydává jasný křupavý zvuk. Odlomená hrana je hladká a bez úlomků.

Čich

Čichem vnímejte množství vůní, které čokoláda obsahuje. Vůni čokolády posuzujte tak, že si kousek přidržíte přímo pod nosem, nebo ji nechte rozpustit v ústech, vydechněte nosem a poté se nadechněte a vnímejte její aroma.

Master Chocolatier smelling the delicious aroma of chocolate.
Master Chocolatier tasting chocolate.

Chuť

Dostáváme se k nejintenzivnějšímu zážitku z degustace čokolády: Nechte si kousek čokolády pomalu rozpustit v ústech. Rozpuštěnou čokoládu rozprostřete jazykem tak, aby se dostala do kontaktu s vašimi chuťovými pohárky. Co cítíte?

Ujistěte se, že jste neutralizovali Vaši chuť

Když zkoušíte více druhů čokolády, neutralizujte mezi každým soustem vaši chuť: použijte bílý chléb, slabý šípkový čaj nebo minerálku. Před degustací nekuřte ani nejezte silně kořeněná jídla.

S degustací začněte u čokolády s nejnižším obsahem kakaa. Začněte u bílé čokolády, pokračujte mléčnou a nakonec ochutnávejte tmavou. Čokoládu ochutnávejte v klidu a pohodě, abyste se mohli soustředit na své smysly. Následující řádky vám objasní hlavní principy

Jedna z našich nejmilovanějších

Naše nejprodávanější tmavá čokoládová tabulka, EXCELLENCE 70% dosahuje perfektní rovnováhy mezi hořkostí a sladkem.

Cesta od kakaových bobů k čokoládovým tabulkám

Pyšníme se tím, co děláme. To znamená, že jsme jedni z mála výrobců, kteří vyrábějí čokoládu od bobů po tabulky. To nám dává možnost kontroly každého kroku v procesu pro Vaší garanci, že dostáváte tu nejjemnější prémiovou čokoládu, a to vždy.

Dokonalé párování

Pro přidanou hloubku a více rozsáhlou chuť si vychutnejte naši hořkou čokoládu s pečlivě vybraným typem kávy, čaje či vína. Zkuste zkombinovat naši oblíbenou Lindt EXCELLENCE Intenzivní pomeranč s macchiatem z Bolívie pro bezkonkurenční, nuanční chuť. Objevte více perfektních kombinací s Lindt.