0

Tajemství čokolády Lindt

Touha po dokonalé čokoládě vyžaduje vášeň, která se snoubí s odborností a hlubokou znalostí tradičního řemesla. Již více než 165 let švýcarští Mistři čokolády LINDT usilují o vylepšení každé fáze výroby čokolády.

Nejlepší kakao

Příběh čokolády LINDT začíná u kakaových bobů. Čokoláda LINDT obsahuje ty nejkvalitnější na světě. Odrůdy Criollo a Trinitario jsou ručně sbírané na nejúrodnějších plantážích v Ekvádoru, na Madagaskaru, v Ghaně a na karibských ostrovech.

Pražení

Mistři čokolády LINDT vyvinuli speciální proces pražení bobů pro dosažení optimální chuti a aroma. Výsledkem je jedinečná chuť typická pro všechny čokolády LINDT. Boby jsou poté opakovaně umlety, až vznikne velice jemný prášek, který čokoládám LINDT dodává jejich charakteristickou texturu. Čím jemněji je kakao namleto, tím je pocit tání čokolády na jazyku dokonalejší.

Nejlepší kakao

Pražení

Konšování

Přísady

Úpravy

Konšování

Rok 1879 byl ve výrobě čokolády převratným. Rodolphe Lindt vynalezl dnes slavný proces konšování dlouhý proces intenzivního míchání, roztírání a provzdušňování ohřáté tekuté čokolády, díky kterému se rozvine její jemnost a textura, na kterou jsme u čokolád LINDT zvyklí.

Přísady

Kromě pečlivého výběru nejkvalitnějších ingrediencí z celého světa a určování těch nejčerstvějších sklizní kakaa, hledají Mistři čokolády bez přestání další inspiraci, jak vylepšit jemně tající čokoládu Lindt a nabídnout nové chuťové varianty.

Úpravy

Výrobní postupy, které používají naši Mistři čokolády, dávají čokoládě Lindt její obdivuhodný lesk a křupavý zvuk při rozlomení. Věnujeme se každému detailu s vášní a touhou po dokonalosti.

Naše nejlepší recepty