0

Od roku 2015 používáme pouze udržitelně produkovaný palmový olej

Čokoládu LINDT vyrábíme pouze z kakaového másla. Při výrobě náplní však používáme i palmový olej, ale pouze ten z udržitelné produkce. Chceme zabránit škodlivému vlivu produkce běžného palmového oleje na životní prostředí a místní populaci.

Jediným rostlinným tukem používaným při výrobě čokolády LINDT je kakaové máslo. Náplně čokolád LINDT obsahují různé rostlinné oleje, včetně palmového. Protože palmový olej má výjimečné charakteristiky tání, neutrální chuť a pevnou konzistenci při pokojové teplotě, je jeho použití v potravinářském průmyslu časté. Pro výrobu lahodných krémových náplní je nezbytný.

Zodpovědná produkce palmového oleje

Palmový olej se používá k výrobě plněných čokolád, pomazánek a margarínů, ale také šamponů či mycích prostředků. Poptávka po něm neustále roste, takže se vysazuje stále více palem. Pěstitelé si olejové palmy oblíbili, protože mají vyšší výnosy než ostatní rostliny, které se používají k výrobě oleje.

Olejové palmy se pěstují v tropických oblastech, často v monokulturách. Pěstování olejových palem

ve velkém má negativní ekologické a sociální vlivy.Konvenční výroba palmového oleje je proto právem kritizována.
Ničení deštného pralesa, uvolňování skleníkových plynů a vyhánění malopěstitelů a domorodých obyvatel z jejich území kvůli zakládání velkých plantáží, to jsou hlavní problémy. Abychom minimalizovali následky masové produkce palmového oleje, podporujeme zodpovědný přístup k jeho produkci.

 

 

Iniciativa WWF

Palmový olej z udržitelné produkce nabízí alternativu ke konvenčně vyrobenému palmovému oleji. Škodlivé vlivy produkce se snižují. Společnost Lindt & Sprüngli je od roku 2008 aktivním členem Skupiny pro udržitelný palmový olej (Roundtable on Sustainable Palm Oil - RSPO). Skupina byla založena v roce 2004 z iniciativy Světového fondu ohrožených zvířat (WWF) a zaměřuje se na podporu projektů udržitelné produkce palmového oleje.

Od roku 2015 je ve všech náplních čokolád LINDT pouze palmový olej z certifikované udržitelné produkce. Díky tomu je společnost Lindt & Sprüngli hodnocena nejvyšším stupněm WWF certifikace uživatelů palmového oleje. Udržitelná produkce palmového oleje jde ruku v ruce s etickými standardy společnosti Lindt & Sprüngli. Naši zákazníci si tak mohou bez výčitek vychutnávat čokolády LINDT – s náplní i bez.

Více informací o palmovém oleji, používaném společností Lindt & Sprüngli, je k dispozici na stránkách Lindt & Sprüngli v sekci Palmový olej.