0

Závazek udržitelnosti společnosti Lindt & Sprüngli

Pěstitelé kakaa, producenti mléka, sběrači vanilky. To jsou jen někteří z partnerů, kteří Mistrům čokolády LINDT pomáhají vyrábět výjimečnou čokoládu. Každý, kdo se podílí na úspěchu značky LINDT, má právo na spravedlivé zacházení. To je důvod, proč během nákupu základních surovin a jejich zpracování na kvalitní čokoládu dodržujeme vysoké standardy etiky a udržitelnosti.

Věříme, že k životnímu prostředí šetrné a sociálně zodpovědné aktivity jsou důležitým předpokladem pro dlouhodobý úspěch společnosti. Ve všech fázích, které zahrnuje výroba čokolády LINDT, se orientujeme na kvalitu a udržitelnost – od nákupu těch nejlepších surovin až po výrobu lahodné čokolády. Férové zacházení se všemi partnery je pro nás stejně důležité, jako šetrný přístup k životnímu prostředí a přírodním zdrojům.

Myslíme na budoucnost

Kakao je naší nejdůležitější surovinou. Záleží nám na tom, aby i v budoucnu bylo k dispozici v nejlepší možné kvalitě a aby ho bylo dost. Proto máme Program pro pěstitele, díky kterému zlepšujeme kvalitu kakaových bobů, zvyšujeme výnosy sklizně a podporujeme pěstitele kakaa prostřednictvím školících kurzů nebo projektů rozvoje infrastruktury. Tak přispíváme ke zlepšování pracovních podmínek a životní úrovně pěstitelů. Pomáháme jim, aby viděli v pěstování kakaa svou perspektivu.

Řešíme nelehké výzvy

Díky našim projektům jsme dosáhli značných úspěchů hlavně v Ghaně, odkud pocházejí nejlepší kakaové boby. Chceme dál zvyšovat kvalitu kakaa a zároveň zlepšovat život jeho pěstitelů a jejich rodin. Základem našich úspěchů je zpětná dohledatelnost původu kakaa. Víme přesně, ze které vesnice každý pytel kakaových bobů pochází. Díky znalosti původu kakaa můžeme garantovat jeho kvalitu a přímo na místě zdokonalovat pěstební postupy a zvyšovat výnosy. V neposlední řadě se snažíme zlepšovat sociální podmínky a bránit zneužívání dětské pracovní síly.

Chováme se zodpovědně

Naše čokoláda není jen z kakaa, ale také z mléka, mandlí, lískových ořechů, vanilky nebo cukru. Pečlivě nakupujeme nejen všechny suroviny, ale i obalové materiály. Budujeme dlouhodobé obchodní vztahy, ve kterých stavíme na vzájemné důvěře. Když je to možné, nakupujeme suroviny v blízkosti našich továren. Šetříme tak nejen náklady na přepravu, ale i přírodu - snižujeme emise skleníkových plynů, které škodí životnímu prostředí. Místní ekonomiky takový přístup samozřejmě vítají.

Máme jasný cíl

Když všechny kvalitní suroviny dorazí do našich továren, zpracováváme je nejmodernějším možným způsobem. Zároveň dbáme na ochranu životního prostředí – zakládáme si na úsporách energie a vody. 

Jsme i členy mezinárodních iniciativ, jako je například projekt Carbon Disclosure. Naše ekologické principy nejsou jen planá předsevzetí, stanovujeme si jasné cíle a pravidelně kontrolujeme jejich plnění.
Veškerou naší činností se snažíme naplňovat vysoká očekávání zákazníků. Tuto filozofii sdílejí všichni zaměstnanci. Každý se podílí na úspěchu. Přísné oko Mistrů čokolády, jejich vytříbená chuť, um a dovednost, jejich vášeň pro čokoládu – to vše je znát v každé tabulce čokolády LINDT. Aby to tak zůstalo i nadále, poskytujeme našim pracovníkům atraktivní pracovní prostředí. Jen spokojení zaměstnanci dělají spokojené zákazníky...

Ernst Tanner, Prezdient a Předseda představenstva společnosti Lindt & Sprüngli

Neděláme kompromisy

Máme velkou zodpovědnost vůči našim dodavatelům, zaměstnancům a zákazníkům. Jako výrobce jedné z nejlepších čokolád na světě neděláme žádné kompromisy v oblasti kvality nebo bezpečnosti potravin. Síť našich specialistů pracuje na tom, aby naše výrobky dostály nejvyšším standardům kvality – od surovin po distribuci. Protože máme celý výrobní proces pod kontrolou od začátku do konce, můžeme garantovat maximální kvalitu a udržitelnost. Jsme přesvědčeni, že dokonalá chuť a požitek z čokolády jsou výsledkem souladu nejvyšší kvality a zodpovědného přístupu k lidem i životnímu prostředí.

Více informací o Závazku udržitelnosti společnosti Lindt & Sprüngli naleznete na stránkách společnosti Lindt & Sprüngli v sekci Udržitelnost.