0

Čokoláda & Čaj

Kombinace čaje a čokolády otevírá nekonečné množství originálních kombinací chutí. Čaj i čokoláda mají charakteristické aroma a chuť a jejich kombinace nabízejí překvapivý zážitek pro všechny smysly.

Degustace čaje a čokolády

Připravili jste si skvělý čaj a chcete si jej vychutnat spolu s čokoládou. Malý doušek čaje ponechte v ústech a vnímejte jemné odstíny jeho chuti. Nadechněte se a nechte plně vyznít charakter čaje. Čaj v ústech rozviřte, spolkněte jej a poté si vezměte kousek čokolády.
Tím zvýšíte v ústech teplotu a čokoláda

se rozpustí rychle a rovnoměrně, takže si chuť čaje i čokolády vychutnáte dohromady. Při ochutnávání čokolády s vysokým obsahem kakaa degustační proces obraťte - napřed ochutnejte čokoládu a teprve potom usrkněte doušek čaje. Plnou chuť kakaa zjemní hřejivý čaj, který zvýrazní všechny chutě a tóny.

Věděli jste, že…

Při ochlazení se čaj zahustí? Tekutina se při chladnutí zakalí jako byste přidali kapku mléka. Takto zakalený čaj k degustaci čokolády nepijte, jeho změněný charakter vám nedovolí vychutnat jeho pravou chuť.